Home / Cursus Nederlands Maastricht

Cursus Nederlands Maastricht

Uw internationale medewerkers spreken Engels op het werk, maar willen graag Nederlands leren? Of uw medewerkers op de werkvloer worden belemmerd in hun werk omdat ze geen of te weinig Nederlands spreken?

Wat doen we

Wij geven incompany trainingen Nederlands in kleine groepen (max. 10 deelnemers) en individuele cursussen Nederlands in Maastricht. De deelnemers leren een stevige basis en/ of krijgen een verdieping van hun bestaande kennis.

Cursussen Nederlands in Maastricht:

A Cursus Nederlands voor internationale medewerkers (hogeropgeleiden)

De training is voor expats/ internationale medewerkers die nu in het Engels communiceren. Ze leren om een praatje te maken bij het koffieapparaat, lezen van emails in het Nederlands, begrijpen van gesprekken en te communiceren in allerlei dagelijkse situaties. Er zijn maximaal 10 deelnemers. De training duurt meestal 40 uur met 1 sessie van 2,5 uur per week.

B Cursus Nederlands op de werkvloer (magazijn, productie, fabriek)

De training is voor medewerkers die op de werkvloer tegen taalproblemen aanlopen. In kleine groepjes (tot 8 deelnemers) leren de deelnemers de basis van het Nederlands en de vaardigheden die ze nodig hebben in hun werk. We kunnen bijvoorbeeld ook werkinstructies en voorschriften in de training verwerken, zodat uw medewerkers procedures binnen uw bedrijf beter begrijpen. De training duurt 40-50 uur met 1 sessie van 2,5 uur per week.

C Individuele cursus Nederlands op maat

De training wordt volledig op maat gemaakt voor het taalniveau, leerdoelen en aandachtspunten van de cursist. De cursist zal veel praten waardoor het vertrouwen in het spreken een enorme boost krijgt. De training duurt 30-50 uur afhankelijk van het taalniveau en leerdoelen.

De voordelen van onze aanpak:

  • de cursisten zijn veel in gesprek en krijgen tussendoor uitleg en feedback
  • een stevige basis en vaardigheden leren gericht op de functie van de medewerker
  • door een gedifferentieerde leeraanpak leren deelnemers in eigen tempo
  • passieve kennis verandert snel in actief taalgebruik
  • één aanspreekpunt (Stefan) die zorgt voor een soepel verloop van de training
  • voor en tijdens de training advies en terugkoppeling mbt presentie en voortgang van de cursisten

Intake

Deelnemers krijgen een gesprekje van 15 minuten om taalniveaus en leerdoelen te inventariseren. Cursisten maken meteen kennis met de docent en gaan daardoor meer ontspannen de eerste les in. Na de intake geven we u advies over de groepsindeling en het aantal lesuren. De meeste trainingen zijn 30 tot 50 uur met 1 wekelijkse les van 2,5 uur.

Gedifferentieerde aanpak

Elke cursist heeft een andere leerstijl en tempo en daarom houden wij rekening met deze verschillen. De trainer biedt bijvoorbeeld meerdere opdrachten bij een bepaald onderwerp aan, zodat de cursist kan kiezen voor opdrachten die hem/ haar optimaal ondersteunen bij het leren. Sterkere cursisten krijgen geen extra opdrachten, maar een complexere variant van de opdracht.

Resultaat

Na de training hebben de cursisten een stevige basis, grotere woordenschat en kunnen zinsbouw/ grammatica gemakkelijk toepassen in de praktijk. De cursisten hebben de tools om zichzelf verder te ontwikkelen. Bij taal op de werkvloer leren deelnemers vaardigheden gericht op de dagelijkse praktijk en zullen protocollen en procedures binnen uw bedrijf beter begrijpen.

Presentie en voortgang

Een geslaagde training valt en staat bij heldere afspraken met de cursisten over presentie en huiswerk maken. Wij geven u vooraf advies hoe hiermee om te gaan. We sturen u maandelijks een presentielijst en geven tijdig aan als deelnemers achterblijven. Zo kunt u zelf bepalen welke actie u hierop wilt ondernemen.

Oefenen in de dagelijkse praktijk

Naast de lessen en huiswerk is het belangrijk om te oefenen in de praktijk. U kunt cursisten zelf goed helpen door hen vaker aan te spreken in het Nederlands. Wij zullen cursisten ook stimuleren om naar evenementen/ meetups te gaan om te oefenen. Bij taal op de werkvloer zullen wij cursisten op de hoogte brengen van gratis taalbuddyprogramma’s.

Tips & tricks mbt het organiseren van een incompanytraining

Wij merken dat hr medewerkers vaak veel vragen hebben mbt het organiseren van taaltrainingen en daarom hebben we een handige gids met de belangrijkste tips en tricks voor u gemaakt. Klik hier voor onze gids met alle belangrijke tips en tricks!

Team Dutch Maastricht

Wij zijn een groep hoogopgeleide, ervaren taaltrainers uit Maastricht en geven trainingen Nederlands voor anderstaligen aan laag- en hoogopgeleide werknemers. Wij zijn een groep enthousiaste en betrokken taaltrainers en bij ons staat een prettige leerervaring op nummer 1.

Feedback van onze klanten

Many thanks for providing me with the May attendance sheet. Last week I’ve sent out a survey to the participants to gather feedback about the course, please find a dashboard that summarizes their input here. Overall, they seemed to be very satisfied with the course and Riet’s method, was great to read their feedback. Many thanks to both you & Riet for the support. Nora – Hr Manager

Ik had je even opgezocht / toegevoegd (linkedin) omdat we hier een Indiase dame hebben, welke Bakker gaat verlaten. Zij was nog op zoek naar een fijn taleninstituut voor het verder aanleren en verbeteren van de Nederlandse taal, dus heb mijn ervaring met de Taalbrigade met haar gedeeld 🙂 Anita – HR manager

In 2018 hebben jullie voor ons een Nederlandse taalcursus verzorgd op kantoor. Men was super tevreden en ik wil graag weer een nieuwe module starten. Wat heb je precies van mij nodig om dit te organiseren? Ik hoor graag van je. Sanne – HR medewerker

Top